sjogren

Direktlänk till inlägg 19 februari 2009

SJ betyder Sen Jämt

Av Steve Sjögren - 19 februari 2009 09:16

I går kväll satte jag på TV`n vid ca 10 minuter före 6 sportsändningar pågick och man intervjuade en skjutande kvinnlig skidåkare. Hon hade nästan vunnit brons i något mästerskap. När sportsändningen tog slut startade sportnytt och vad visade de. Jo samma intervju som någon minut tidigare varför måste man i sportsammanhang visa samma nyhet två gånger på bra sändningstid har sportfantasterna så svårt att förstå att buskapet om den missade bronsplatsen måste ”nötas in” eller?  Jag var i tisdags och gratulerade en guldmedaljör för hennes insatser på en Olympiad. En glad, trevlig och ambitiös tjej som vunnit guld i Olympiska spelen i USA för förståndshandikappade. Han var en av 38 tävlande Svenskar hon var en av flera tusen tävlande från hela världen. Borde inte hon ha kunnat få en plats i sportnytt. Hennes bedrifter i OS är väl värda att uppmärksammas. Men vad är ett olympiskt guld värd mot en missad bronsplacering i någon skidskjutartävling borta i Asien. Min respekt för sportredaktörerna i TV är dålig och inte blir den bättre av att de inte med ett ord uppmärksammar et Svensk guld. Tänk vilken marknadsföring den här tjejen hjälpe Sverige med.


Jag ska ut och åka tåg i nästa vecka, jag ska besöka båtmässan i Älvsjö. När jag åker hem på lördagen har SJ arrangerad det så bra att mitt Stockholmståg kommer in till Alvesta kl 21.35 det är precis en minut efter det att tåget från Alvesta till Kalmar har gått det går 21.34 Men det är väl som min gode vän Fredrik sade SJ passar ju ända inte tiden så antigen står Kalmartåget kvar i Alvesta eller så är väl ditt Stockholmståg försenat till Alvesta så att det passar lagom till nästa Kalmartåg som går 23.34 Han kan ha rätt i detta. Det har fått mig att fundera över förkortningen SJ den betyder ju Statens Järnvägar det borde kanske ändras till Sen Jämt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Steve Sjögren - 30 juni 2010 10:22

För några dagar sedan kunde vi i både Barometern och Östran läsa om hur kvinnor som går på behandling för sin Cancer måste avbryta behandlingen och börja jobba. Försäkringskassan drar in deras sjukpenning med hänvisning till att deras sjukdoms tid är...

Av Steve Sjögren - 23 juni 2010 15:44

Var är den fackliga rörelsen? Ja det kan man undra. Kommunal genomför en stor regional konferens två veckor innan valet och binder på så sätt upp sina funktionärer när de som bäst hade behövts i valarbetet. Handels som borde ha en enorm verksamhet i ...

Av Steve Sjögren - 22 juni 2010 15:28

I slutet av februari brukar man höra de första vårfåglarna kvittra en mycket revlig påminnelse om att ljusare och varmare tider är på väg. Så var det i år också, men där tar det nästan slut. För vist blev det ljusare och vist blev det LITE varmare.  ...

Av Steve Sjögren - 17 juni 2010 11:09

På senaste tiden har vi kunnat läsa om hur Kalmar Energi sponsrat Socialdemokraterna i Funkabo med ström för någon tusenlapp. Det väckte stort uppseende ibland annat Barometern. Vid senaste kommunfullmäktige kunde vi ta del av uppgifter om hur modera...

Av Steve Sjögren - 16 juni 2010 15:32

  Nu privatiserar den borgerliga regeringen bilprovningen. I Finland visar det sig att när man privatiserade bilprovningen steg priserna våldsamt. Där kostar det nu ca 900 kronor att besikta bilen.  Här i Sverige kommer naturligtvis verkstäderna at...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se