sjogren

Direktlänk till inlägg 23 februari 2009

Tack för höjd skatt

Av Steve Sjögren - 23 februari 2009 11:40

Nu får man vara glad över at vi var förutseende nog att besluta om en skattehöjning i december förra året. Den ger oss andrum under 2009. Men för de kommuner som inte höjde skatten är det stentufft. I gårdagens smålandsnytt kunde vi höra om Ljungby kommun som ju är betydligt mindre än Kalmar men där en skattehöjning på 1 krona och femtio öre skulle behövas för att bibehålla servicen i kommunen. En sådan höjning av kommunalskatten är i princip omöjlig. De måste både spara, höja avgifterna och höja skatten. Ändå blir det en mycket tuff hantering med risk för uppsägningar m.m I Kalmar klarar vi åtminstone 2009 utan så stora problem. Införstått att alla nämnder håller budgeten.  V i kan också glädja oss åt att inte ha haft en borgerlig majoritet i kommunen. Då hade pengarna varit slut redan för deras alternativ hade inneburit att kommunens ekonomi varit riktigt illa ute. Nu är det inte så. Men om nedgången i världsekonomin och i Sveriges ekonomi fortsäter måste vi bered oss på ytterligare åtgärder för att bromsa upp ekonomin. Det är aldrig kul att höja skatten men ibland är det nödvändigt. I den borgerliga regeringens Sverige så handlar det ju om att ge till de rika och ta för de som har det sämst ställt. Men även i välbärgade kommuner som Danderyd rycktas det nu om höjd kommunalskatt.  Så går det när man fryser stadsbidragen till kommunerna för att sänka inkomstskatterna till de mest välbärgade.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Steve Sjögren - 30 juni 2010 10:22

För några dagar sedan kunde vi i både Barometern och Östran läsa om hur kvinnor som går på behandling för sin Cancer måste avbryta behandlingen och börja jobba. Försäkringskassan drar in deras sjukpenning med hänvisning till att deras sjukdoms tid är...

Av Steve Sjögren - 23 juni 2010 15:44

Var är den fackliga rörelsen? Ja det kan man undra. Kommunal genomför en stor regional konferens två veckor innan valet och binder på så sätt upp sina funktionärer när de som bäst hade behövts i valarbetet. Handels som borde ha en enorm verksamhet i ...

Av Steve Sjögren - 22 juni 2010 15:28

I slutet av februari brukar man höra de första vårfåglarna kvittra en mycket revlig påminnelse om att ljusare och varmare tider är på väg. Så var det i år också, men där tar det nästan slut. För vist blev det ljusare och vist blev det LITE varmare.  ...

Av Steve Sjögren - 17 juni 2010 11:09

På senaste tiden har vi kunnat läsa om hur Kalmar Energi sponsrat Socialdemokraterna i Funkabo med ström för någon tusenlapp. Det väckte stort uppseende ibland annat Barometern. Vid senaste kommunfullmäktige kunde vi ta del av uppgifter om hur modera...

Av Steve Sjögren - 16 juni 2010 15:32

  Nu privatiserar den borgerliga regeringen bilprovningen. I Finland visar det sig att när man privatiserade bilprovningen steg priserna våldsamt. Där kostar det nu ca 900 kronor att besikta bilen.  Här i Sverige kommer naturligtvis verkstäderna at...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se