sjogren

Direktlänk till inlägg 25 februari 2009

Inte några korta möten

Av Steve Sjögren - 25 februari 2009 11:21

Så har ytterligare ett fullmäktige passerat. Många kamrater säger när de ser föredragningslistan Det där går fort bara några få punkter.  Ack vad de har fel, kort fullmäktigemöten fin nog inte. I måndags ältade vi en ansökan om 1.5 miljoner för att undersöka förutsättningarna för att genomföra fritt val i äldreomsorgen. Moderaterna vill gå direkt på verksamheten. Vist kan man starta en ny verksamhet utan att egentligen veta vad den kostar. Men med tanke på hur stort statens, landstingens och kommunernas underskott kan bli de närmaste åren vore det synnerligen riskabelt att ge sig ut på den resan. Men moderaterna har ju inte visat på något större ansvarstagande när det gäller ekonomin i Kalmar kommun. Först lägger de ett budgetförlag som innebär att man endast har ett par miljoner i buffert för hela Kalmar kommun. När sedan den bufferten försvinner med råge när skatteutfalls prognosen kommer ja då föreslår de att man skall starta ny verksamhet utan at ha penar till den. Skandalöst tycker jag.  Vi har ett par projekt som är lite svårbedömda inom omsorgen att då ge sig in i en verksamhet som kostar pengar men utan att veta hur mycket är dumdristigt.  Moderaternas ekonomiska okunskap är dessutom vida utbredd inom hela alliansen. Inte minst bland Hillmansson och hennes fan-clubb. Mötet höll på till över halv nio på kvällen, varav polisen gav information unde en timma ungefär. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Steve Sjögren - 30 juni 2010 10:22

För några dagar sedan kunde vi i både Barometern och Östran läsa om hur kvinnor som går på behandling för sin Cancer måste avbryta behandlingen och börja jobba. Försäkringskassan drar in deras sjukpenning med hänvisning till att deras sjukdoms tid är...

Av Steve Sjögren - 23 juni 2010 15:44

Var är den fackliga rörelsen? Ja det kan man undra. Kommunal genomför en stor regional konferens två veckor innan valet och binder på så sätt upp sina funktionärer när de som bäst hade behövts i valarbetet. Handels som borde ha en enorm verksamhet i ...

Av Steve Sjögren - 22 juni 2010 15:28

I slutet av februari brukar man höra de första vårfåglarna kvittra en mycket revlig påminnelse om att ljusare och varmare tider är på väg. Så var det i år också, men där tar det nästan slut. För vist blev det ljusare och vist blev det LITE varmare.  ...

Av Steve Sjögren - 17 juni 2010 11:09

På senaste tiden har vi kunnat läsa om hur Kalmar Energi sponsrat Socialdemokraterna i Funkabo med ström för någon tusenlapp. Det väckte stort uppseende ibland annat Barometern. Vid senaste kommunfullmäktige kunde vi ta del av uppgifter om hur modera...

Av Steve Sjögren - 16 juni 2010 15:32

  Nu privatiserar den borgerliga regeringen bilprovningen. I Finland visar det sig att när man privatiserade bilprovningen steg priserna våldsamt. Där kostar det nu ca 900 kronor att besikta bilen.  Här i Sverige kommer naturligtvis verkstäderna at...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se