sjogren

Direktlänk till inlägg 30 mars 2009

Att skiljas från arbetskmrater är ett sorgearbete

Av Steve Sjögren - 30 mars 2009 13:44

Att uppfatta det som att man blir tvångsförflyttad efter många års trogen tjänst är en svår process det har jag fått erfara under den gångna veckan.  Jag träffade några av våra anställda på ett boende där man var mycket oroad över att verksamheten skall upphöra. Man var positiv till att den upphör för att lokalerna ska moderniseras, men orolig för att en arbetsgrupp som fungerat i mer än 20 år skulle splittras.  En anställd formulerade de ungefär så här. ”vi har arbetat tillsammans i mer än 20 år vi känner varandra mycket väl nu står vi inför en skilsmässa där vi vet att denna arbetsgrupp aldrig någonsin kommer att arbeta tillsammans igen, vi har en sorg att bearbeta”. Mycket klokt sagt och det väcker eftertanke. För hon hade givetvis rätt har man varit arbetskompisar i så många år är det en skilsmässa som man gå igenom. Särskilt som det inte går att säga i förväg var man hamnar sedan.

För det går inte att säga i förväg. Vi vet ju inte vilka som går vidare till den privata omsorgsgivaren och vilka som väljer att stanna kvar i kommunen men på en annan arbetsplats.

Det är alltid svårt att veta i vilken ordning ska man hantera informationsflödet så att det går rätt väg ut i organisationen och inte via tidningarna eller på något anat sätt når de som berörs. Samtidigt måste man hitta tidsmässiga brytpunkter som harmoniserar med de lagar som finns och med de kostnader som en fördröjning kan medföra.

Jag ska följa utvecklingen och hoppas att jag på något vis kan bidra till att våra anställda kan känna sig trygga i sitt viktiga arbete. De tillhör ju de allra främsta när det gäller att ge omsorg, det finns det papper på.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Steve Sjögren - 30 juni 2010 10:22

För några dagar sedan kunde vi i både Barometern och Östran läsa om hur kvinnor som går på behandling för sin Cancer måste avbryta behandlingen och börja jobba. Försäkringskassan drar in deras sjukpenning med hänvisning till att deras sjukdoms tid är...

Av Steve Sjögren - 23 juni 2010 15:44

Var är den fackliga rörelsen? Ja det kan man undra. Kommunal genomför en stor regional konferens två veckor innan valet och binder på så sätt upp sina funktionärer när de som bäst hade behövts i valarbetet. Handels som borde ha en enorm verksamhet i ...

Av Steve Sjögren - 22 juni 2010 15:28

I slutet av februari brukar man höra de första vårfåglarna kvittra en mycket revlig påminnelse om att ljusare och varmare tider är på väg. Så var det i år också, men där tar det nästan slut. För vist blev det ljusare och vist blev det LITE varmare.  ...

Av Steve Sjögren - 17 juni 2010 11:09

På senaste tiden har vi kunnat läsa om hur Kalmar Energi sponsrat Socialdemokraterna i Funkabo med ström för någon tusenlapp. Det väckte stort uppseende ibland annat Barometern. Vid senaste kommunfullmäktige kunde vi ta del av uppgifter om hur modera...

Av Steve Sjögren - 16 juni 2010 15:32

  Nu privatiserar den borgerliga regeringen bilprovningen. I Finland visar det sig att när man privatiserade bilprovningen steg priserna våldsamt. Där kostar det nu ca 900 kronor att besikta bilen.  Här i Sverige kommer naturligtvis verkstäderna at...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se