sjogren

Direktlänk till inlägg 6 april 2009

Trygghetsboende

Av Steve Sjögren - 6 april 2009 13:03

Trygghetsboenden är en ny form av boende för den som kommit upp en bit i åren. Avsikten är att skapa ett boende där den som ”bara” känner sig lite otrygg kan bo. Där lokaler finns för gemensamma aktiviteter men där man har sitt eget krypin. Avsikten är mycket god väldigt många människor känner otrygghet och skulle sätta stort värde på en sån här boendeform. För kommunen skulle det också vara en bra lösning eftersom vi då skulle kunna få förutsättningar att ha hemtjänst i huset. Men en sak som måste till är bidrag för byggnationen annars kommer lägenheterna att bli så dyra att ingen eller väldigt få kommer att ha råd att bo där. En statlig stimulans för att klara driften skulle också behövas eftersom den vänder sig till delvis nya grupper och därmed orsakar ökade kostnader för oss i kommunerna.  Det ska bli intressant att se hur regeringen löser detta för underskott i statens finanser med 100 miljarder har man ju redan. Ska man låna till detta?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Steve Sjögren - 30 juni 2010 10:22

För några dagar sedan kunde vi i både Barometern och Östran läsa om hur kvinnor som går på behandling för sin Cancer måste avbryta behandlingen och börja jobba. Försäkringskassan drar in deras sjukpenning med hänvisning till att deras sjukdoms tid är...

Av Steve Sjögren - 23 juni 2010 15:44

Var är den fackliga rörelsen? Ja det kan man undra. Kommunal genomför en stor regional konferens två veckor innan valet och binder på så sätt upp sina funktionärer när de som bäst hade behövts i valarbetet. Handels som borde ha en enorm verksamhet i ...

Av Steve Sjögren - 22 juni 2010 15:28

I slutet av februari brukar man höra de första vårfåglarna kvittra en mycket revlig påminnelse om att ljusare och varmare tider är på väg. Så var det i år också, men där tar det nästan slut. För vist blev det ljusare och vist blev det LITE varmare.  ...

Av Steve Sjögren - 17 juni 2010 11:09

På senaste tiden har vi kunnat läsa om hur Kalmar Energi sponsrat Socialdemokraterna i Funkabo med ström för någon tusenlapp. Det väckte stort uppseende ibland annat Barometern. Vid senaste kommunfullmäktige kunde vi ta del av uppgifter om hur modera...

Av Steve Sjögren - 16 juni 2010 15:32

  Nu privatiserar den borgerliga regeringen bilprovningen. I Finland visar det sig att när man privatiserade bilprovningen steg priserna våldsamt. Där kostar det nu ca 900 kronor att besikta bilen.  Här i Sverige kommer naturligtvis verkstäderna at...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se