sjogren

Direktlänk till inlägg 15 april 2009

Kurt Hjertqvist

Av Steve Sjögren - 15 april 2009 11:49

TILL MINNE AV KURT HJRETQVIST

En eftermiddag i april 1978 knackade han på dörren min mor och jag satt och åt våfflor. Nu får det vara nog med borgerligt styre i Sverige sa han. Ni ska väll vara medlemmar i partiet? Det var Kurt Hjertqvist som hade kommit hem till oss.  Efter ett par minuter satt han vid bordet och åt våfflor medan jag och min mor skrev in oss i det socialdemokratiska partiet. Jag viste inte då att Kurt hade lett in mig på den politiska banan och att min underskrift skulle prägla hela mitt återstående liv. Sådan var Kurt en eldsjäl som knackade på alla dörrar i Rinkabyholm och Hossmo under ett par år i slutet av 70 talet. Han värvade 250 medlemmar till partiet under denna tid. Alltid glad alltid med synpunkter på hur samhället utvecklades och med en stark känsla för Rinkabyholm och Hossmo. Kurt kom med åren att bli skolpolitiker och fullmäktigeledamot. Han var också under några år kassör i Kalmar arbetarekommun. Som sådan satt han också i styrelsen för partiet i Kalmar. Kurt var en mycket känd person i Rinkabyholm och Hossmo många var de som vände sig till honom för att få hjälp att driva olika frågor i kommunen Kurt var alltid redo att ge ett hantag till den som behövde.  Han var en socialdemokrat som präglades av en stark övertygelse om socialdemokratins värde för alla människor.  Han var den som alltid var glad och omtänksam mot alla.

Vi saknar en partikamrat och våra tankar går till familjen Hjertqvist som saknar en pappa en morfar och en livskamrat.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Steve Sjögren - 30 juni 2010 10:22

För några dagar sedan kunde vi i både Barometern och Östran läsa om hur kvinnor som går på behandling för sin Cancer måste avbryta behandlingen och börja jobba. Försäkringskassan drar in deras sjukpenning med hänvisning till att deras sjukdoms tid är...

Av Steve Sjögren - 23 juni 2010 15:44

Var är den fackliga rörelsen? Ja det kan man undra. Kommunal genomför en stor regional konferens två veckor innan valet och binder på så sätt upp sina funktionärer när de som bäst hade behövts i valarbetet. Handels som borde ha en enorm verksamhet i ...

Av Steve Sjögren - 22 juni 2010 15:28

I slutet av februari brukar man höra de första vårfåglarna kvittra en mycket revlig påminnelse om att ljusare och varmare tider är på väg. Så var det i år också, men där tar det nästan slut. För vist blev det ljusare och vist blev det LITE varmare.  ...

Av Steve Sjögren - 17 juni 2010 11:09

På senaste tiden har vi kunnat läsa om hur Kalmar Energi sponsrat Socialdemokraterna i Funkabo med ström för någon tusenlapp. Det väckte stort uppseende ibland annat Barometern. Vid senaste kommunfullmäktige kunde vi ta del av uppgifter om hur modera...

Av Steve Sjögren - 16 juni 2010 15:32

  Nu privatiserar den borgerliga regeringen bilprovningen. I Finland visar det sig att när man privatiserade bilprovningen steg priserna våldsamt. Där kostar det nu ca 900 kronor att besikta bilen.  Här i Sverige kommer naturligtvis verkstäderna at...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se