sjogren

Direktlänk till inlägg 17 augusti 2009

Start på höstdebatten

Av Steve Sjögren - 17 augusti 2009 14:38


I dag hade vi årets första kommunstyrelse och den som trodde at det skulle bli en kort historia hade som vanligt fel. Ytterligare en privat skola vill etablera sig i Kalmar och det var vi i majoriteten motståndare till. Varför det då. Jo i Kalmar minskar antalet ungdomar så kraftigt just nu och en tid framåt att vi nog borde överväga att lägga ner en skola i stället för att få en till som ska vara med och dela på elevunderlaget.  Borgerligheten argumenterar som vanligt för att ju fler skolor desto bättre och kanske någon av de som redan finns går i KK då finns det ju bevis för att kommunala skolor är bäst. Att all sådan här nyetablering kostarpengar som tas från övriga skolor tycks de inte tänka på. Att de elever som söker en friskola som sedan går i KK får ett avbrott i sina studier innan man kommer över i den kommunala skolan tänker de vist inte på. Det är den borgerliga principen om att privat är bra som gäller till varje pris.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Steve Sjögren - 30 juni 2010 10:22

För några dagar sedan kunde vi i både Barometern och Östran läsa om hur kvinnor som går på behandling för sin Cancer måste avbryta behandlingen och börja jobba. Försäkringskassan drar in deras sjukpenning med hänvisning till att deras sjukdoms tid är...

Av Steve Sjögren - 23 juni 2010 15:44

Var är den fackliga rörelsen? Ja det kan man undra. Kommunal genomför en stor regional konferens två veckor innan valet och binder på så sätt upp sina funktionärer när de som bäst hade behövts i valarbetet. Handels som borde ha en enorm verksamhet i ...

Av Steve Sjögren - 22 juni 2010 15:28

I slutet av februari brukar man höra de första vårfåglarna kvittra en mycket revlig påminnelse om att ljusare och varmare tider är på väg. Så var det i år också, men där tar det nästan slut. För vist blev det ljusare och vist blev det LITE varmare.  ...

Av Steve Sjögren - 17 juni 2010 11:09

På senaste tiden har vi kunnat läsa om hur Kalmar Energi sponsrat Socialdemokraterna i Funkabo med ström för någon tusenlapp. Det väckte stort uppseende ibland annat Barometern. Vid senaste kommunfullmäktige kunde vi ta del av uppgifter om hur modera...

Av Steve Sjögren - 16 juni 2010 15:32

  Nu privatiserar den borgerliga regeringen bilprovningen. I Finland visar det sig att när man privatiserade bilprovningen steg priserna våldsamt. Där kostar det nu ca 900 kronor att besikta bilen.  Här i Sverige kommer naturligtvis verkstäderna at...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se