sjogren

Direktlänk till inlägg 26 januari 2010

Aliansen riktar grundskott mot kassan

Av Steve Sjögren - 26 januari 2010 10:01

Nu börjar stormen kring de som blivit utförsäkrade tillta. I SVT kunde vi för någon vecka sedan följa hur en kvinna efter flera år av sjukdomar och därmed följande sjukskrivning till slut tog sitt liv i desperation över sin situation. Tyvärr tror jag att många känner som hon.  Men den moderatledda alliansen tycks inte bry sig särskilt mycket om detta. De beklagar men gör inget åt situationen. Alla sjukdomar har en bortre parentes enligt deras omänskliga sätt att se på sjukdomar. Efter 180 dagar skall man vara frisk och kan man inte jobba i sitt gamla yrke då så ska man jobba med något annat. För att stimulera den enskilde att jobba med något annat drar man undan möjligheten att försörja sig. Det slår obarmhärtigt mot de som arbetat i många år och som på det viset bidragit till att skapa välfärd i Sverige en välfärd som nu bryts ner. Många sjukdomar ha en betydligt längre förloppstid än 180 dagar det kan gälla olika typer av cancer men psykiska sjukdomar kan det ta många år att bli av med och de kan blomma upp igen om man utsätts för påfrestningar av olika slag. Att sedan lägga skulden på försäkringskassans tjänsteman är orättvist men har ett klart syfte från alliansens sida. Om man kan skylla på kassans tjänstemän när det är politiska beslut som ligger bakom då har man lyckats att undergräva förtroendet för försäkringskassan. Nästa steg blir då att lägga ner den. För vem slår vakt om en verksamhet som alla tycker är dålig. Då har man banat väg för privata alternativ. Då kan man säga ”du kan avsätta din skatt till socialförsäkringssystemet till en privat försäkringsgivare ” då är spiken slagen i vårt trygghetssystem. Låt inte kassans personal klä skott för den orättfärdiga politik som alliansen för.   

 
ANNONS
 
susanna55

susanna55

26 januari 2010 10:55

Instämmer helt,,mycket bra inlägg!

http://susanna55.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Steve Sjögren - 30 juni 2010 10:22

För några dagar sedan kunde vi i både Barometern och Östran läsa om hur kvinnor som går på behandling för sin Cancer måste avbryta behandlingen och börja jobba. Försäkringskassan drar in deras sjukpenning med hänvisning till att deras sjukdoms tid är...

Av Steve Sjögren - 23 juni 2010 15:44

Var är den fackliga rörelsen? Ja det kan man undra. Kommunal genomför en stor regional konferens två veckor innan valet och binder på så sätt upp sina funktionärer när de som bäst hade behövts i valarbetet. Handels som borde ha en enorm verksamhet i ...

Av Steve Sjögren - 22 juni 2010 15:28

I slutet av februari brukar man höra de första vårfåglarna kvittra en mycket revlig påminnelse om att ljusare och varmare tider är på väg. Så var det i år också, men där tar det nästan slut. För vist blev det ljusare och vist blev det LITE varmare.  ...

Av Steve Sjögren - 17 juni 2010 11:09

På senaste tiden har vi kunnat läsa om hur Kalmar Energi sponsrat Socialdemokraterna i Funkabo med ström för någon tusenlapp. Det väckte stort uppseende ibland annat Barometern. Vid senaste kommunfullmäktige kunde vi ta del av uppgifter om hur modera...

Av Steve Sjögren - 16 juni 2010 15:32

  Nu privatiserar den borgerliga regeringen bilprovningen. I Finland visar det sig att när man privatiserade bilprovningen steg priserna våldsamt. Där kostar det nu ca 900 kronor att besikta bilen.  Här i Sverige kommer naturligtvis verkstäderna at...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se