sjogren

Direktlänk till inlägg 30 januari 2010

Alliansen jagar handikappade

Av Steve Sjögren - 30 januari 2010 10:47

Senaste nytt från regeringens tankesmedja. Nu ger de sig på även de som har ett livslångt handikapp. Är detta förvånande? Nej inte als, det var väntat. När jakten på långtidssjukskrivna börjat ge utslag genom att alt fler blir utförsäkrade och måste gå till socialförvaltningen då är det dags för att starta jakten på nästa grupp. Då böjar jakten på rörelsehindrade, döva, blinda och svåra psykiska handikapp. Alt detta ska verkställas av försäkringskassans tjänstemän. Nu har handikapprörelsen vaknat och börjat agera mot denna klappjakt på de som har svårast att komma ut på arbetsmarknaden. Alt under förevändning att det handlar om att få ut fler i jobb. Sanningen är att det ska sparas pengar på de som är mest utsatta för att kunna sänka skatten för de som redan har det bra.  Mer åt några få, mindre till de som edan befinner sig i utanförskap. Gammal moderatpolitik eller rättare sagt högerpolitik.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Steve Sjögren - 30 juni 2010 10:22

För några dagar sedan kunde vi i både Barometern och Östran läsa om hur kvinnor som går på behandling för sin Cancer måste avbryta behandlingen och börja jobba. Försäkringskassan drar in deras sjukpenning med hänvisning till att deras sjukdoms tid är...

Av Steve Sjögren - 23 juni 2010 15:44

Var är den fackliga rörelsen? Ja det kan man undra. Kommunal genomför en stor regional konferens två veckor innan valet och binder på så sätt upp sina funktionärer när de som bäst hade behövts i valarbetet. Handels som borde ha en enorm verksamhet i ...

Av Steve Sjögren - 22 juni 2010 15:28

I slutet av februari brukar man höra de första vårfåglarna kvittra en mycket revlig påminnelse om att ljusare och varmare tider är på väg. Så var det i år också, men där tar det nästan slut. För vist blev det ljusare och vist blev det LITE varmare.  ...

Av Steve Sjögren - 17 juni 2010 11:09

På senaste tiden har vi kunnat läsa om hur Kalmar Energi sponsrat Socialdemokraterna i Funkabo med ström för någon tusenlapp. Det väckte stort uppseende ibland annat Barometern. Vid senaste kommunfullmäktige kunde vi ta del av uppgifter om hur modera...

Av Steve Sjögren - 16 juni 2010 15:32

  Nu privatiserar den borgerliga regeringen bilprovningen. I Finland visar det sig att när man privatiserade bilprovningen steg priserna våldsamt. Där kostar det nu ca 900 kronor att besikta bilen.  Här i Sverige kommer naturligtvis verkstäderna at...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se