sjogren

Direktlänk till inlägg 14 februari 2010

Sne Jämt igen

Av Steve Sjögren - 14 februari 2010 13:21

Sen Jämt igen! Jag har åkt en del på sistone, jag åkte från Stockholm en söndagseftermiddag och blev ca 90 minuter försenad. Har man då en tågtaxi beställd måste man själv ringa till taxibolaget för att meddela dem att tåget är försenat annats blir taxin avbokat inte ombokad. Jag åkte till Linköping försening ca 70 minuter när jag åkte dit och lika mycket när jag åkte hem. Några dagar senare åkte jag till Södertälje och samma sak igen ca 70 minuters försening både dit och hem. När jag nu beställer resa till båtmässan så tar jag flyget, vill inte riskera att bli försenad. 

Järnvägen byggs ju om för snabbare tåg så att restiden kan förkortas och det låter ju bra. Men man skulle nog kunna höja hastigheten på spåret till 300 hundra kilometer utan problem. Det finns nämligen inga tåg att sätta på spåret. Kalmar Göteborg där har spåret anpassats för höga hastigheter men tågen som går där kan inte köra fortare än förut. Så ombyggnaden av spåren verkar meningslös. På spåret mellan Malmö och Stockholm har man släppt konkurrensen fri det har inneburit att X 2000 nu får invänta det privata operarören som bara kan köra 140 på så vis har konkurrensen förlängt restiden mellan Malmö och Stockholm.  Mycket av detta ska man naturligtvis lägga den nuvarande alliansregering till last, men inte helt och hållet vår egen regering gav inte järnvägen den uppmärksamhet som hade behövts. Nu måste krafttag till för att får ordning på hela folkets järnväg.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Steve Sjögren - 30 juni 2010 10:22

För några dagar sedan kunde vi i både Barometern och Östran läsa om hur kvinnor som går på behandling för sin Cancer måste avbryta behandlingen och börja jobba. Försäkringskassan drar in deras sjukpenning med hänvisning till att deras sjukdoms tid är...

Av Steve Sjögren - 23 juni 2010 15:44

Var är den fackliga rörelsen? Ja det kan man undra. Kommunal genomför en stor regional konferens två veckor innan valet och binder på så sätt upp sina funktionärer när de som bäst hade behövts i valarbetet. Handels som borde ha en enorm verksamhet i ...

Av Steve Sjögren - 22 juni 2010 15:28

I slutet av februari brukar man höra de första vårfåglarna kvittra en mycket revlig påminnelse om att ljusare och varmare tider är på väg. Så var det i år också, men där tar det nästan slut. För vist blev det ljusare och vist blev det LITE varmare.  ...

Av Steve Sjögren - 17 juni 2010 11:09

På senaste tiden har vi kunnat läsa om hur Kalmar Energi sponsrat Socialdemokraterna i Funkabo med ström för någon tusenlapp. Det väckte stort uppseende ibland annat Barometern. Vid senaste kommunfullmäktige kunde vi ta del av uppgifter om hur modera...

Av Steve Sjögren - 16 juni 2010 15:32

  Nu privatiserar den borgerliga regeringen bilprovningen. I Finland visar det sig att när man privatiserade bilprovningen steg priserna våldsamt. Där kostar det nu ca 900 kronor att besikta bilen.  Här i Sverige kommer naturligtvis verkstäderna at...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se