sjogren

Direktlänk till inlägg 18 februari 2010

Sen Jämt i Riksdagen

Av Steve Sjögren - 18 februari 2010 09:41

I dag blir det debatt om järnvägen i riksdagen. Verkligen bra att den frågan kommer upp. Här har Lena Hallengren verkligen möjligheten att pressa Åsa Torstensson. En av anledningarna till förseningar är att man konkurerar om priset på sträckan Malmö Stockholm (och på en del andra sträckor) Då kommer Veolia med långsamma tåg och konkurerar om passagerarna. Men SJ som kör med lite nyare tåg bara ca 20 år gamla får då vänta till Veolia hunnit undan med sina tåg som är från 1970-80 talet alltså ca 30-40 år gamla. Veolia kör ca 140 Kmt medan SJ skulle kunna köra 200 om inte Veolia låg före och bromsade. Det går inte att köra med olika företag och olika hansigheter på samma bana det borde till och med Åsa Torstensson veta. Att Danskarna är inne och kör tåg mellan Alvesta och Köpenhamn är ett annat problem då måste resenärerna köpa olika biljetter och kommer man med ett försenat tåg och sedan måste byta till det Danska ja då gäller inte biljeten från SJ där. Så om tåget från Kalmar är försenat till Alvesta och det skulle gå att åka med Danskarna till Köpenhamn eller Malmö så går inte det utan att lösa en biljett till. Eller vänta till Sj. har ett tåg till Malmö.

Det är vansinnigt att ha två eller flera bolag på samma spår Låt SJ sköta det eller lägg ut alltihop på någon annan om man tror att det blir bättre då. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Steve Sjögren - 30 juni 2010 10:22

För några dagar sedan kunde vi i både Barometern och Östran läsa om hur kvinnor som går på behandling för sin Cancer måste avbryta behandlingen och börja jobba. Försäkringskassan drar in deras sjukpenning med hänvisning till att deras sjukdoms tid är...

Av Steve Sjögren - 23 juni 2010 15:44

Var är den fackliga rörelsen? Ja det kan man undra. Kommunal genomför en stor regional konferens två veckor innan valet och binder på så sätt upp sina funktionärer när de som bäst hade behövts i valarbetet. Handels som borde ha en enorm verksamhet i ...

Av Steve Sjögren - 22 juni 2010 15:28

I slutet av februari brukar man höra de första vårfåglarna kvittra en mycket revlig påminnelse om att ljusare och varmare tider är på väg. Så var det i år också, men där tar det nästan slut. För vist blev det ljusare och vist blev det LITE varmare.  ...

Av Steve Sjögren - 17 juni 2010 11:09

På senaste tiden har vi kunnat läsa om hur Kalmar Energi sponsrat Socialdemokraterna i Funkabo med ström för någon tusenlapp. Det väckte stort uppseende ibland annat Barometern. Vid senaste kommunfullmäktige kunde vi ta del av uppgifter om hur modera...

Av Steve Sjögren - 16 juni 2010 15:32

  Nu privatiserar den borgerliga regeringen bilprovningen. I Finland visar det sig att när man privatiserade bilprovningen steg priserna våldsamt. Där kostar det nu ca 900 kronor att besikta bilen.  Här i Sverige kommer naturligtvis verkstäderna at...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se