sjogren

Direktlänk till inlägg 24 februari 2010

elbolagen driver rovdrift på konsumneterna.

Av Steve Sjögren - 24 februari 2010 16:22

Nu har vi snart genomlidit en av de strängaste vintrarna i mannaminne. I vinter har de flesta som har en elmätare våndats över vad som komma skall när den snurrat färdigt. Att el industrin då stänger av et av våra kärnkraftverk är ett hån mot både näringslivet och oss enskilda konsumenter. Här måste politiken in och styra upp. Elmarknaden har kollapsat.  Producenterna är för få, och överutnyttjar aktiebolags lag. Den som säger att alla AB skall gå med vinst. Men de vinster som elbolagen nu håvar in är orimliga. Man måste ha ett elpris som är imligt ur ett samhälls perspektiv. Men att Allians regeringen skulle göra något åt detta är väl inte att tänka på. De tycker ju at marknaden ska sköta alt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Steve Sjögren - 30 juni 2010 10:22

För några dagar sedan kunde vi i både Barometern och Östran läsa om hur kvinnor som går på behandling för sin Cancer måste avbryta behandlingen och börja jobba. Försäkringskassan drar in deras sjukpenning med hänvisning till att deras sjukdoms tid är...

Av Steve Sjögren - 23 juni 2010 15:44

Var är den fackliga rörelsen? Ja det kan man undra. Kommunal genomför en stor regional konferens två veckor innan valet och binder på så sätt upp sina funktionärer när de som bäst hade behövts i valarbetet. Handels som borde ha en enorm verksamhet i ...

Av Steve Sjögren - 22 juni 2010 15:28

I slutet av februari brukar man höra de första vårfåglarna kvittra en mycket revlig påminnelse om att ljusare och varmare tider är på väg. Så var det i år också, men där tar det nästan slut. För vist blev det ljusare och vist blev det LITE varmare.  ...

Av Steve Sjögren - 17 juni 2010 11:09

På senaste tiden har vi kunnat läsa om hur Kalmar Energi sponsrat Socialdemokraterna i Funkabo med ström för någon tusenlapp. Det väckte stort uppseende ibland annat Barometern. Vid senaste kommunfullmäktige kunde vi ta del av uppgifter om hur modera...

Av Steve Sjögren - 16 juni 2010 15:32

  Nu privatiserar den borgerliga regeringen bilprovningen. I Finland visar det sig att när man privatiserade bilprovningen steg priserna våldsamt. Där kostar det nu ca 900 kronor att besikta bilen.  Här i Sverige kommer naturligtvis verkstäderna at...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se