sjogren

Direktlänk till inlägg 9 mars 2010

isbrytare samnas!

Av Steve Sjögren - 9 mars 2010 16:06

Det ar som vanligt fantastiskt roligt att få gå på båtmässan. Men lite minde båtar än det har varit de senaste åren.  En av hallarna var inte riktigt full med båtar. Men i alla fall många riktigt intressanta flytetyg. En italiensk Riva imponerar alltid ett fantastiskt hantverk till ett oerhört pris. Men en sommarstuga på sjönn var riktigt intressant den var bygd på pontoner och var isolerad för att klara vår sommar och höst temperaturer. Den hade alla moderniteter badrum med dusch och kök med spis och fläkt m.m På taket var det en stor terrass med en styrplats i mitten den drevs av två små utombordare. Finessen med en sådan sommarstuga är at inget bygglov behövs. Men väl en skepparexamen eftersom den var mer än 4 meter bred. På motorsidan verkar det som om de vanliga fyrtaktarna som blivit så populära är på väg bort för att ersättas av både fyrtaktare och tvåtaktare. Men kompressormatade sådana där utsläppen ligger väl inom gränsen för vad som är tillåtet. Bränsleförbrukningen ligger också låg på dessa maskiner Faktum är att en modern tvåtaktare slår alla fyrtaktare vad gäller fart, bränsleförbrukning, buller och miljökrav. Ett par sådana på akterspegeln skulle alt pigga upp lite. Man kan undra vad sjöfartsverket tänker på när de skickar vår största isbrytare till Arktis när det är vinter här hemma. Varför ska vi ha en av våra största isbrytare uthyrd till expeditioner när den hade behövts i Stockholms skärgård för att assistera alla de båtar som låg infrusna där. Det låter lika vansinnigt som att stänga våra kärnkraftverk när behoven är som störst. Men som vanligt är det profiten som styr. Man tjänar mer pengar på att bedriva forskning i Arktis än på att hålla våra farleder öppna för vår sjöfart och vår handel.  Ta hem isbrytaren nu

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Steve Sjögren - 30 juni 2010 10:22

För några dagar sedan kunde vi i både Barometern och Östran läsa om hur kvinnor som går på behandling för sin Cancer måste avbryta behandlingen och börja jobba. Försäkringskassan drar in deras sjukpenning med hänvisning till att deras sjukdoms tid är...

Av Steve Sjögren - 23 juni 2010 15:44

Var är den fackliga rörelsen? Ja det kan man undra. Kommunal genomför en stor regional konferens två veckor innan valet och binder på så sätt upp sina funktionärer när de som bäst hade behövts i valarbetet. Handels som borde ha en enorm verksamhet i ...

Av Steve Sjögren - 22 juni 2010 15:28

I slutet av februari brukar man höra de första vårfåglarna kvittra en mycket revlig påminnelse om att ljusare och varmare tider är på väg. Så var det i år också, men där tar det nästan slut. För vist blev det ljusare och vist blev det LITE varmare.  ...

Av Steve Sjögren - 17 juni 2010 11:09

På senaste tiden har vi kunnat läsa om hur Kalmar Energi sponsrat Socialdemokraterna i Funkabo med ström för någon tusenlapp. Det väckte stort uppseende ibland annat Barometern. Vid senaste kommunfullmäktige kunde vi ta del av uppgifter om hur modera...

Av Steve Sjögren - 16 juni 2010 15:32

  Nu privatiserar den borgerliga regeringen bilprovningen. I Finland visar det sig att när man privatiserade bilprovningen steg priserna våldsamt. Där kostar det nu ca 900 kronor att besikta bilen.  Här i Sverige kommer naturligtvis verkstäderna at...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se