sjogren

Direktlänk till inlägg 17 mars 2010

Moderat bostadspolitik i Kalmar

Av Steve Sjögren - 17 mars 2010 10:28

Rolf Wahlberg moderat politiker i Kalmar är i dag ute i tidningen och talar om behovet av seniorboende.  Han pekar ut lämpliga platser att bebygga. Dessa platser är centralt belägna och det är ju bra med tanke på närheten till Kalmar centrum.  Men sedan pratar han om priserna, han tycker de är för höga. Att bygga centralt blir dyrt av den enkla anledningen att marken är dyrare där. Att bygga i dag är dyrt det går inte att samtidigt sänka kostnader och ändå ha en högre standard än vanliga nyproduktioner. Det tycks Rolf ha svårt att förstå.  Att bygga seniorbostäder är därför inte så lockande för fastighetsägarna de löper nämligen stor risk att stå med tomma lägenheter. En möjlig utväg skulle kunna vara att erbjuda bostadsrätter på så sätt skulle de som lämnar ett eget hus kunna flytta sitt kapital till en lägenhet och på det viset få lägre hyra. Men att jämföra boendekostnaden i en villa man ägt i många år med hyreskostanden för en nyproducerad lägenhet i attraktivt område och med hög standard går inte. Men Rolf brukar inte ha för vana att sätta sig in i saker och ting innan han uttalar sig. Han bara går på utan att tänka längre än näsan räcker.  Så är den moderata bostadspolitikens moderata förespråkare i Kalmar lyckligt ovetande om de realiteter som styr bostadsmarknaden.  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Steve Sjögren - 30 juni 2010 10:22

För några dagar sedan kunde vi i både Barometern och Östran läsa om hur kvinnor som går på behandling för sin Cancer måste avbryta behandlingen och börja jobba. Försäkringskassan drar in deras sjukpenning med hänvisning till att deras sjukdoms tid är...

Av Steve Sjögren - 23 juni 2010 15:44

Var är den fackliga rörelsen? Ja det kan man undra. Kommunal genomför en stor regional konferens två veckor innan valet och binder på så sätt upp sina funktionärer när de som bäst hade behövts i valarbetet. Handels som borde ha en enorm verksamhet i ...

Av Steve Sjögren - 22 juni 2010 15:28

I slutet av februari brukar man höra de första vårfåglarna kvittra en mycket revlig påminnelse om att ljusare och varmare tider är på väg. Så var det i år också, men där tar det nästan slut. För vist blev det ljusare och vist blev det LITE varmare.  ...

Av Steve Sjögren - 17 juni 2010 11:09

På senaste tiden har vi kunnat läsa om hur Kalmar Energi sponsrat Socialdemokraterna i Funkabo med ström för någon tusenlapp. Det väckte stort uppseende ibland annat Barometern. Vid senaste kommunfullmäktige kunde vi ta del av uppgifter om hur modera...

Av Steve Sjögren - 16 juni 2010 15:32

  Nu privatiserar den borgerliga regeringen bilprovningen. I Finland visar det sig att när man privatiserade bilprovningen steg priserna våldsamt. Där kostar det nu ca 900 kronor att besikta bilen.  Här i Sverige kommer naturligtvis verkstäderna at...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se