sjogren

Direktlänk till inlägg 7 april 2010

Parboende bra för våra äldre

Av Steve Sjögren - 7 april 2010 15:58

Maria Larsson vill lagstifta för att garantera parboende. Självklart ska människor som levt ihop ett helt liv få göra det när de blir gamla. Så här i Kalmar har vi haft parboende i många år. Men efterfrågan är inte så stor som man kan tro. Ibland handlar det om att par behöver bo i samma boende men inte i samma lägenhet eller rum. Ofta så vill man bo nära varandra ha gemensamt ungängesutrymme men separata boenden och då löser omsorgen i Kalmar även det. Men tyvärr är det nog en del kommuner som inte erbjuder den här möjligheten.  Men man borde inte behöva lagstifta för att förmå kommunerna att erbjuda en så självklar sak som parboende.

Samtidigt får man ju har förståelse för att många kommuner har det svårt ekonomiskt och inte blir det bättre av den borgerliga regeringens förmyndar politik. För några år sedan slog man på trumman för de svårast sjuka äldre och skickade ut pengar till kommunerna för at förstärka omsorgen för dessa grupper. Nu drar man in pengarna och skickar i stället ut dem till andra ändamål. Det gör att kommunerna nu måste omprioritera och det är inte lätt. För pengarna till de svårast sjuka är ju uppbundna i de åtgärder som kommunerna vidtagit. Nu står kommunerna inför svåra problem när det gäller ekonomin. Då slår Maria Larsson till med en lag som tvingar dem till ytterligare svåra beslut. Vällovligt för omsorgstagarna men svårt för många kommuner. Och oansvarigt av Maria och hennes regering att dra in resurserna för de svårast sjuka äldre. Men alliansen brukar inte tveka när det gäller att slå till mot de svagaste i samhället.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Steve Sjögren - 30 juni 2010 10:22

För några dagar sedan kunde vi i både Barometern och Östran läsa om hur kvinnor som går på behandling för sin Cancer måste avbryta behandlingen och börja jobba. Försäkringskassan drar in deras sjukpenning med hänvisning till att deras sjukdoms tid är...

Av Steve Sjögren - 23 juni 2010 15:44

Var är den fackliga rörelsen? Ja det kan man undra. Kommunal genomför en stor regional konferens två veckor innan valet och binder på så sätt upp sina funktionärer när de som bäst hade behövts i valarbetet. Handels som borde ha en enorm verksamhet i ...

Av Steve Sjögren - 22 juni 2010 15:28

I slutet av februari brukar man höra de första vårfåglarna kvittra en mycket revlig påminnelse om att ljusare och varmare tider är på väg. Så var det i år också, men där tar det nästan slut. För vist blev det ljusare och vist blev det LITE varmare.  ...

Av Steve Sjögren - 17 juni 2010 11:09

På senaste tiden har vi kunnat läsa om hur Kalmar Energi sponsrat Socialdemokraterna i Funkabo med ström för någon tusenlapp. Det väckte stort uppseende ibland annat Barometern. Vid senaste kommunfullmäktige kunde vi ta del av uppgifter om hur modera...

Av Steve Sjögren - 16 juni 2010 15:32

  Nu privatiserar den borgerliga regeringen bilprovningen. I Finland visar det sig att när man privatiserade bilprovningen steg priserna våldsamt. Där kostar det nu ca 900 kronor att besikta bilen.  Här i Sverige kommer naturligtvis verkstäderna at...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se