sjogren

Direktlänk till inlägg 14 april 2010

Folkpartiets slöseri med skattepengar

Av Steve Sjögren - 14 april 2010 12:35

Folkpartiet motionerar om det som vi redan har i Kalmar och det har funnits länge hos oss. Rätten och möjligheten att bo tillsammans även när man blir äldre. Det gäller både om båda parter eller bara en behöver särkilt boende. Har man levt ett liv ihop ska man få fortsätta med det även när man blir gammal och behöver ett särkilt boende. Det har gällt i Kalmar i mer än 15 år tillbaka.

Inger Hillmansson i folkpartist i Kalmar är lyckligt ovetande om detta och skriver en motion i frågan. Inger har en heltidstjänst i Kalmar kommun den kostar kommunens skattebetalar mer än en halv miljon om året. Ändå har hon inte tid att undersöka vad som gäller innan hon skriver motioner i Kalmar kommun. Man kan begära mer tycker jag av en heltids avlönade politiker än dåligt underbyggda motioner som kräver kommunal hantering och därmed kostar pengar. Folkpartiet har en ledamot i omsorgsnämnden den personen har all aktuell information om äldre frågor, Hillmansson borde väl prata med sina partikompisar innan motioner läggs.  Folkpartiets engagemang för de gamla i Kalmar kommun sviktar på flera punkter. Hillmansson tar inte reda på vad som gäller innan hon skriver motioner.  Joakim Håkansson har inte deltagit på pensionärsrådet på hela denna mandatperiod, trots att han som vice ordförande i Kultur och fritidsnämnden har frågor från rådet att besvara.

Det är upprörande att se ett parti som påstår sig vara ett skatte sänkare parti handskas så vårdslöst med skattebetalarnas pengar att man kan ha en heltidsanställd utan att få ut något av det!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Steve Sjögren - 30 juni 2010 10:22

För några dagar sedan kunde vi i både Barometern och Östran läsa om hur kvinnor som går på behandling för sin Cancer måste avbryta behandlingen och börja jobba. Försäkringskassan drar in deras sjukpenning med hänvisning till att deras sjukdoms tid är...

Av Steve Sjögren - 23 juni 2010 15:44

Var är den fackliga rörelsen? Ja det kan man undra. Kommunal genomför en stor regional konferens två veckor innan valet och binder på så sätt upp sina funktionärer när de som bäst hade behövts i valarbetet. Handels som borde ha en enorm verksamhet i ...

Av Steve Sjögren - 22 juni 2010 15:28

I slutet av februari brukar man höra de första vårfåglarna kvittra en mycket revlig påminnelse om att ljusare och varmare tider är på väg. Så var det i år också, men där tar det nästan slut. För vist blev det ljusare och vist blev det LITE varmare.  ...

Av Steve Sjögren - 17 juni 2010 11:09

På senaste tiden har vi kunnat läsa om hur Kalmar Energi sponsrat Socialdemokraterna i Funkabo med ström för någon tusenlapp. Det väckte stort uppseende ibland annat Barometern. Vid senaste kommunfullmäktige kunde vi ta del av uppgifter om hur modera...

Av Steve Sjögren - 16 juni 2010 15:32

  Nu privatiserar den borgerliga regeringen bilprovningen. I Finland visar det sig att när man privatiserade bilprovningen steg priserna våldsamt. Där kostar det nu ca 900 kronor att besikta bilen.  Här i Sverige kommer naturligtvis verkstäderna at...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se