sjogren

Direktlänk till inlägg 29 april 2010

RUT bara för välbärgade!

Av Steve Sjögren - 29 april 2010 14:20

Ingegerd Petersson säger i torsdagens tidning att hushålls nära tjänster skulle kunna ersätta hemtjänst. Hon har rätt i några fall. Det är när det handlar om mycket välbärgade personer. Vanliga pensionärer har oftast en ganska låg pension. Då kan RUT tjänster bli till en skattefälla. Det beror på att avdraget görs direkt på fakturan det är då lätt att beställa tjänster till en låg kostnad. Men när deklarationen kommer så blir det en överraskning åt fel håll för då visar det sig att man betalar så lite i skatt att det inte blir något RUT avdrag eller ett mindre än man kalkylerat med. Då blir det restskatt för personen i fråga. I den kommunala haneringen tas direkt hänsyn till den enskildes betalningsförmåga och en bedömning görs av vilken avgift man skall betala. Den förenklade handläggningen av servicetjänster blir på det sättet rättvisare. Valfrihet blir det för att man kan välja om man vill söka och när, bara man fyllt 75. Som bonus vet man att man får utbildad personal. Som trygghet så får man ju träffa personal som kanske får hjälpa en när det är dags att be om hjälp med mera personliga saker. Då känns det tryggt att veta vem man får. RUT är för de välbärgade men vad anat kan man vänta av alliansen.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Cci

29 april 2010 14:47

Jag är långt ifrån välbärgad men tycker att RUT och ROT är bra för alla som vill prioritera det. Jag prioriterar gärna att få hjälp med t ex fönsterputs så att jag hinner göra något roligt med mina barn. Dessutom får folk jobb!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Steve Sjögren - 30 juni 2010 10:22

För några dagar sedan kunde vi i både Barometern och Östran läsa om hur kvinnor som går på behandling för sin Cancer måste avbryta behandlingen och börja jobba. Försäkringskassan drar in deras sjukpenning med hänvisning till att deras sjukdoms tid är...

Av Steve Sjögren - 23 juni 2010 15:44

Var är den fackliga rörelsen? Ja det kan man undra. Kommunal genomför en stor regional konferens två veckor innan valet och binder på så sätt upp sina funktionärer när de som bäst hade behövts i valarbetet. Handels som borde ha en enorm verksamhet i ...

Av Steve Sjögren - 22 juni 2010 15:28

I slutet av februari brukar man höra de första vårfåglarna kvittra en mycket revlig påminnelse om att ljusare och varmare tider är på väg. Så var det i år också, men där tar det nästan slut. För vist blev det ljusare och vist blev det LITE varmare.  ...

Av Steve Sjögren - 17 juni 2010 11:09

På senaste tiden har vi kunnat läsa om hur Kalmar Energi sponsrat Socialdemokraterna i Funkabo med ström för någon tusenlapp. Det väckte stort uppseende ibland annat Barometern. Vid senaste kommunfullmäktige kunde vi ta del av uppgifter om hur modera...

Av Steve Sjögren - 16 juni 2010 15:32

  Nu privatiserar den borgerliga regeringen bilprovningen. I Finland visar det sig att när man privatiserade bilprovningen steg priserna våldsamt. Där kostar det nu ca 900 kronor att besikta bilen.  Här i Sverige kommer naturligtvis verkstäderna at...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se