sjogren

Direktlänk till inlägg 16 juni 2010

Regeringen privatiserar bilprovningen

Av Steve Sjögren - 16 juni 2010 15:32


Nu privatiserar den borgerliga regeringen bilprovningen. I Finland visar det sig att när man privatiserade bilprovningen steg priserna våldsamt. Där kostar det nu ca 900 kronor att besikta bilen.  Här i Sverige kommer naturligtvis verkstäderna att klappa händer först provar de och sedan åtgärdar de felen. Det bäddar för god lönsamhet för verkstads ägare. Men för bilisterna blir det en dyr historia. Givetvis försvara sig regering med att konkurrensen skall ordna den saken. Det funkade inte så i Finland, det funkade inte när det gäller elen i Sverige. Det funkade inte när det gällde apoteken i Norge. Den borgerliga alliansregeringen har i det tysta lagt ytterligare n börda på Sveriges bilägare. Och då i synnerhet på de som bor i glesbygden som måste ha bil.  I alliansens storstäder finns ju väl utbyggd kollektivtrafik så dessa brys sig knappast.  Var är Centern i denna fråga, jo som vanligt i knät på moderaterna.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Steve Sjögren - 30 juni 2010 10:22

För några dagar sedan kunde vi i både Barometern och Östran läsa om hur kvinnor som går på behandling för sin Cancer måste avbryta behandlingen och börja jobba. Försäkringskassan drar in deras sjukpenning med hänvisning till att deras sjukdoms tid är...

Av Steve Sjögren - 23 juni 2010 15:44

Var är den fackliga rörelsen? Ja det kan man undra. Kommunal genomför en stor regional konferens två veckor innan valet och binder på så sätt upp sina funktionärer när de som bäst hade behövts i valarbetet. Handels som borde ha en enorm verksamhet i ...

Av Steve Sjögren - 22 juni 2010 15:28

I slutet av februari brukar man höra de första vårfåglarna kvittra en mycket revlig påminnelse om att ljusare och varmare tider är på väg. Så var det i år också, men där tar det nästan slut. För vist blev det ljusare och vist blev det LITE varmare.  ...

Av Steve Sjögren - 17 juni 2010 11:09

På senaste tiden har vi kunnat läsa om hur Kalmar Energi sponsrat Socialdemokraterna i Funkabo med ström för någon tusenlapp. Det väckte stort uppseende ibland annat Barometern. Vid senaste kommunfullmäktige kunde vi ta del av uppgifter om hur modera...

Av Steve Sjögren - 6 maj 2010 13:19

RUT kan vara en fälla. För att få göra skatteavdrag krävs att man når upp i en ganska hög inkomst annars riskerar man at få restskatt.  Eftersom avdraget sker direkt på fakturan så ser det ju bra ut, men det kan komma surt efter när deklarationen ska...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se