sjogren

Direktlänk till inlägg 30 juni 2010

Kvinnor nekas sjukvård av moderatena och regeringen

Av Steve Sjögren - 30 juni 2010 10:22

För några dagar sedan kunde vi i både Barometern och Östran läsa om hur kvinnor som går på behandling för sin Cancer måste avbryta behandlingen och börja jobba. Försäkringskassan drar in deras sjukpenning med hänvisning till att deras sjukdoms tid är slut. Detta är en skymf mot kvinnorna vi har väl aldrig i Sveriges moderna historia nekat människor den sjukvård de behöver. Men nu sker det kvinnor nekas fortsatt behandling och löper därför ökad risk att åter insjukna i en svår sjukdom. Så fruktansvärt inhumant att man skulle kunna tro att det hörde hemma hos någon sinnessjuk diktator. Men så är inte fallet det hör hemma i den moderatledda alliansregeringens politik. Att driva en politik som förnekar människor kvinnor den medicinkas behandling som kan förhindra att deras alvarliga livshotade sjukdom kan komma tillbaka är nog det värsta som hänt i Sverige på många år. I Kalmar har vi de som förespråkar detta.  Våra ledande allians politiker i form av Malin Petersson, Inger Hillmansson, Monika Bengtsson och Ann-Christine Fredriksson står alla bakom den politik som alliansregeringen för och som slår stenhårt mot utsatta kvinnor. Hur kan ni acceptera att era partier driver en sådan politik, inte en enda protest har man hört från er. Hur känner ni inför den politik som era partier för?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Steve Sjögren - 23 juni 2010 15:44

Var är den fackliga rörelsen? Ja det kan man undra. Kommunal genomför en stor regional konferens två veckor innan valet och binder på så sätt upp sina funktionärer när de som bäst hade behövts i valarbetet. Handels som borde ha en enorm verksamhet i ...

Av Steve Sjögren - 22 juni 2010 15:28

I slutet av februari brukar man höra de första vårfåglarna kvittra en mycket revlig påminnelse om att ljusare och varmare tider är på väg. Så var det i år också, men där tar det nästan slut. För vist blev det ljusare och vist blev det LITE varmare.  ...

Av Steve Sjögren - 17 juni 2010 11:09

På senaste tiden har vi kunnat läsa om hur Kalmar Energi sponsrat Socialdemokraterna i Funkabo med ström för någon tusenlapp. Det väckte stort uppseende ibland annat Barometern. Vid senaste kommunfullmäktige kunde vi ta del av uppgifter om hur modera...

Av Steve Sjögren - 16 juni 2010 15:32

  Nu privatiserar den borgerliga regeringen bilprovningen. I Finland visar det sig att när man privatiserade bilprovningen steg priserna våldsamt. Där kostar det nu ca 900 kronor att besikta bilen.  Här i Sverige kommer naturligtvis verkstäderna at...

Av Steve Sjögren - 6 maj 2010 13:19

RUT kan vara en fälla. För att få göra skatteavdrag krävs att man når upp i en ganska hög inkomst annars riskerar man at få restskatt.  Eftersom avdraget sker direkt på fakturan så ser det ju bra ut, men det kan komma surt efter när deklarationen ska...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se