sjogren

Senaste inläggen

Av Steve Sjögren - 29 oktober 2009 10:05

I går startade partikongressen och Mona höll ett synnerligen välformulerat och kraftfullt tal. Jag har tyckt att hon är lite för snäll i debatterna och i de tal hon hållit. Men i går var hon på bettet ordentligt. Hela kongressen inklusive alla åhörare och gäster stod upp och applåderade i flera minuter. Det kändes mycket bra. I går visade hon på alvar att hon borde bli vår nästa stadsminister. En bra start på kongressen.

ANNONS
Av Steve Sjögren - 27 oktober 2009 14:24

Oj vad tiden rusar iväg en del goda vänner säger at det beror på åldern, kan det vara så? Jag känner folk som är 20 år yngre än jag och de tycker också att tiden går fort. Hur som helst så ska det bli roligt att få tid att besöka partikongressen i Älvsjö. Den börjar i morgon och håller på till söndag. Det är min mening att skriva något dagligen. Kanske inte det där som media skriver om utan en del andra händelser och kanske lite skvaller. Så följ mig några dagar.

ANNONS
Av Steve Sjögren - 21 oktober 2009 19:48

Trygghet för våra äldre och deras anhöriga är synnerligen viktigt. I december beslutade omsorgsnämnden med stöd av alliansen och miljöpartiet att nästa nya boende skulle läggas ut på entreprenad. Så blev det och det blev en folkstorm av oro från både anhöriga och boende. Då syntes eller hördes inte något från alliansen. Vi s och v ledamöter i nämnden fick förklara hur det hela gått till och varför personalen bara till vids del vilje följa med över till den nya arbetsgivaren.  I fredags gick jag ut i media och berättade om att vi planerar för ett kooperativt boende på det som i dag är Norrlidshemmet. Det uppfattades som om vi tänkte privatisera eller kopperatisera hela Norrlidshemmet. Så var inte fallet. Men det är tråkigt när folk missförstår samtidigt som det är viktigt att förmedla till allmänheten vad vi har för planer från nämndens sida. Det som hände efter fredagens möte var att Centern gick ut och tyckte det var upprörande att jag gått ut med information före det att personalen fått veta något. Så kan det gå i den politiska världen. När man som opposito0n måste ta ansvar för ett beslut man drivit igenom då syns man inte. När man tror att man kan vinna någon poäng hos personalen då träder man fram och talar om att man minsann står på deras sida.

Av Steve Sjögren - 14 oktober 2009 19:09

I går lyssnade jag på ett anförande som handlade om medicinering av gamla och dementa människor. Det handlade mycket om hur vår kropp ändras när vi blir 80-90 år gamla. Mediciner som funka på ett vis för den som är 40 får en helt annan effekt på en som är 85 om det står det inte något i FASS. Så när husläkaren skriver ett preparat till en gammal mänska så läser hamn/hon givetvis i FASS men det föreligger då en stor risk för att det blir en felmedicinering. Likaså är det betydligt långsammare nedbrytningsprocess i en äldre kropp än i en 40 årings kropp detta gör att man måste använda svagare doser till äldre personer än till yngre. Det är ofta svårt för docktorn att följa upp medicinering hos den gamle. Här måste docktorn lyssna på vad omsorgspersonalen gör för iakttagelser. Det förekommer enligt föreläsaren en omfattande övermedicinering av våra gamla.

Det måste vi ta tag i inom äldreomsorgen i Kalmar. Vi ska inte utsätta våra omsorgstagare för mer medicin än de behöver.

Av Steve Sjögren - 9 oktober 2009 11:49

I Folkpartiets sorteringsskola slås den som har någon form av handikapp ut. Dyslektiker som inte får möjligheter till det stöd de behöver, rörelsehindrade som inte kan komma in i skolan, hörselskadade som inte kan tillgodogöra sig utbildningen för att den akustiska miljön inte fungerar deporteras till en specialskola.  Listan på de som inte får palts i Björklunds sorteringsskola kan göras lång. Det är en skola för de välbeställda där man genom betyg redan i förskoleåldern vill sortera agnarna från vetet. Att kalla den skola som byggdes under s-majoriteten för en flumskola är ett hån mot alla de lärare som gör en insats för att alla inte bara några ska få möjligheten att delta och lära sig. En skola måste stimulera och locka till kunskap inte sortera och diskriminera. Handikappade och personer från hushåll med låga inkomster riskerar att slås ut från Björklunds sorteringsskola. Det måste vi sätta stopp för.

Av Steve Sjögren - 5 oktober 2009 14:25

Kollektivtrafiken i Kalmar län är ine bra. I Rinkabyholm kör man ifrån ungdomarna när de står vid busshållplatsen. I söndags morgon vid 10 tiden väntade två ungdomar på bussen vid E22 Rinkabyholm bussen körde förbi och flickorna fick vänta en timma till nästa buss. När man frågar om att betala sin resa med kort så säger chauffören tyvärr det går inte men när vi får ett nytt biljettsystem då ska det fungera. Jaha nytt biljettsystem har inte det varit på g sedan 1900 kallt när askan frös i spisen?  Det verkar vara en otroligt lång väntetid på biljetsystemet.  I vintras när jag åkte buss till jobbet så stod det på skylten längst fram i bussen ”Revsudden” fast då rullade vi in på bussterminalen i Kalmar.  Det berodde på att det nya biljett systemet inte var klart sade föraren.  Det ska ju finnas tal på bussarna men enligt uppgift så har föraren slängt av det för det ger bara felaktiga uppgifter om var man är. Så då är det bättre att inte ha något för då kliver ju ingen av vid fel ställe eller?  Nämner man sedan KLT i kommunala sammanhang så hör man ett suckande till svar, det kostar mycket pengar det där med kollektivtrafik.

Så vad får vi för pengarna. Bussar som inte stannar, utropssystem som inte fungerar, biljettsystem som inte fungerar.  Så frågan blir till slut, kommer bussen?

Av Steve Sjögren - 2 oktober 2009 11:57

Nu är det slut. Absolut slut. I dag drar jag upp båten och sommaren på vattnet är slut. Det är alltid tragiskt när den dagen kommer då man måste ta sin käraste pryl upp på land. I helgen ska den tvättas, vaxas och motorerna konserveras för vintervilan. Till våren i mars tar jag ut den igen och då är det vanligtvis betydligt trevligare för då har man en till synes lång sommar framför sig. Men ack vad den brukar gå fort. Nästa år kan bli en av de sista som jag har min båt. Det avgör regeringen. Ja inte just min båt behandlas ju inte där, men om promillegränsen sänks till 0.2 och kustbevakningen får göra stickprovskontroller då blir det min sita sommar i båten. Inte så att jag anser att man ska köra berusad på sjönn men att man som fritidsskeppare skall kunna få ta en öl eller ett glas vin till picknicken det tycker jag man ska få. Blir det både konroller och sänkt promillegräns då blir det för tufft, jag tror att många båtägare delar min uppfattning. Att man sänker gränsen och kollar läget när någon kört för fort eller kört vårdslöst är helt ok. Vi får se hur det blir, en sak är klar jag gillar inte alliansen över huvud taget, kan vi slippa den i september nästa år?

Av Steve Sjögren - 29 september 2009 16:11

Fullmäktige är ibland det tråkigaste man kan vara på. När ledamöterna bara pratar utan att tänka, när de maler om samma sak hela tiden. När de kör samma band om och om igen. Då är det tråkigt. Men om det då finns något man själv kan tala om då blir det roligare. För jag kör ju aldrig bandet igen, talar aldrig utan att ha något att säga. Tänker alltid på vad jag säger och hur. I går fick jag inte den möjligheten bara för att det ämne som jag ville tala om var ställt som en fråga och inte en interpellation. Frågor i fullmäktige avhandlas enbart mellan frågeställare och den som fått frågan. Interpellationer kan alla ledamöter ge si in i. Och inte var det någon punkt på dagordningen som lockade mig till talarsolen. Så kan det bli.  Och inte lär eftermiddagens möte med revisorerna bli någon höjdare precis, revisorer brukar inte vara det ballaste. Det är nog bara att hoppas på morgondagen.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se