sjogren

Senaste inläggen

Av Steve Sjögren - 23 september 2009 10:47

Under mina år som ordförande för omsorgsnämnden i Kalmar har vi noggrant följt utvecklingen på våra särskilda boenden. Det har vi därför att vi haft väldig omsättning och ibland nästan kö för att få komma dit. Men nu har något hänt. Det finns tomma särskilda boenden. Helt otroligt vi fyller inte våra platser längre!  Alliansen har jagat och menat att vi har för få platser i särkilt boende. Från majoritet har vi hävdat att vi har precis så mycket som vi behöver.  Men som sagt helt plötsligt har vi tomma platser. Är det någon tillfällig dip? Har någonting hänt som gör att människor absolut vill bo kvar hemma så det är därför vi har svårt att fylla? Likadant är det med daglig verksamhet för äldre, vi fyller inte längre så vad har hänt Världen är upp och ner.  Det ska bli mycket intressant att följa utvecklingen.

ANNONS
Av Steve Sjögren - 16 september 2009 14:35

Dagens väder lockar till förlängd lunch med en promenad längs kajen i Kalmar gästhamn som nu blir tommare för var dag som går. Men tom är den inte. Och det är ju kanonbra. Vi ska vara glada över alla de som besöker oss på sommaren men minst lika glada för de som kommer så här lite på eftersäsongen. Samtigigt är det lite vemodigt att tänka sig att den varma årstiden är förbi och att vi nu bara har mörker och kyla at se fram emot. Men med den takt som tiden har numera så ska snart staken stå i fönstret med sina sju ljus igen och vips ska den ner och så är julen över och båtmässorna nalkas och sjösättningen och våren och sommaren och valet!!. Valet ja det blir ett tufft arbete att föra ut budkapet att de skattesänkningar som nu delas ut av den borgerliga alliansregering sker på lånade pengar. Som ska betalas tillbaka.  Så om väderprognosen lyder på mörker kyla och snö. Så pekar den borgerliga prognosen för 2011-14 på fyra år av hårda besparingar då man både ska gno ihop till de skattesänkningar som är genomförda och till de skattesänkningar som man ger ut valåret 2010. Men Svensken är klok och inser säkert att lån ska återbetalas även om de tas up av en borgerlig allians regering. Den ordningen rår inte ens stadsministern på.

ANNONS
Av Steve Sjögren - 10 september 2009 13:28

Skattesänkningar är botemedlet mot finanskrisen, mot arbetslösheten, mot den försämrade ekonomin, ja snart får vi säkert höra Fredrik Reinfeldt hävda att skattesänkningar också är botemedlet mot svininfluensan…


I år räknar regeringen själv med ett underskott i de statliga finanserna på över 100 miljarder kronor och en arbetslöshet på över elva procent. Trots detta är skattesänkningar regeringens svar på dessa stora problem. Regeringen med Reinfeldt och Borg i spetsen väljer ytterligare en gång stora skattesänkningar och notan för dessa skjuter man till framtiden.


Man har redan sänkt skatterna med 85 miljarder kronor. Och det är klart att med sådana skattesänkningar kan ingen budget i världen gå ihop, även om förutsättningarna för den moderatledda regeringen var osedvanligt goda efter flera år med välskött ekonomi från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet.


Dessa oansvariga skattesänkningar har gröpt ur hela vår ekonomi samtidigt som jobben har blivit färre. Socialdemokraterna ger ett kärvt besked till svenska folket men samtidigt är budskapet ärligt. Det finns inget utrymme för vårdslösa skattesänkningar. Jobben måste sättas främst! Vi ska tillbaka till full sysselsättning och översk

Av Steve Sjögren - 8 september 2009 17:27

Nu brinner det i alliansfläsket. Alliansen gör stor affär av att de nu ger kommuner och landsting 10 miljarder kronor. Pengar som ska se till att de anställda i kommuner och landsting får behålla sina jobb. Men vad händer 2011? Jo då ska alliansens grillparty betalas. Då får undersköterskor Förskollärare Barnskötare Parkarbetare Vårdbiträden gå hem. Skulle de bli sjuka stimuleras de av att sjukersättningen nästan försvunnit. A-kassan är ett hån att leva på. Överdrifter fån min sida. Knappast läs partiprogrammen från de borgerliga partierna där ser man att de anser att den gemensamma sektorn ska skärar ner och skatterna ska sänkas. Sänkta skatter kan bara ske på bekostnad av det de används till nämligen vår gemensamma välfärd, sjukkassa, a-kassa barnbidrag m.m Som om det inte är nog med detta så ska ju årets lånekarusell betalas. Om man ska amortera lån sänka skatterna måste pengarna komma någonstans ifrån. Det gör de, kommer från våra trygghetssystem.

Alliansens grisfest kommer att bli en plåga för oss alla efter valet 2010. Oavsett vem som har makten att ta itu med den våldsamma upplåning som den nuvarande regeringen försatt oss i.

”den som är satt i skuld är inte fri” under detta ok kommer vi att befinna oss och det är allians regeringens skattesänkarpolitik orsaken

Av Steve Sjögren - 3 september 2009 16:37

Var är facket? Människor slås ut av den arbetsmarknads och socialförsäkrings politik som alliansen står för. En orättfärdig politik som gör att människor som i decennier varit vana att ha ett jobb och att sköta det. Har varit någotsånär trygga med att man ibland blivit uppsagd ja till och med arbetslös och då kunnat förlita sig på en a-kassa som man kan klara sig på under en tid till s man skaffat sig ett nytt jobb. Den nuvarande arbetsmarknadspolitiken slår benen av folk direkt man blir utslagen efter bara ett par månader därför att det inte går att leva på a-kassan en kortare tid därför att möjligheterna till utbildning skurits ner så att det alternativet är nästan borta. För den som har oturen att bli långvarit sjuk så meddelar försäkringskassan efter ett par månader att nu drar vi sjukpenningen du får söka dig ett annat jobb som du kan klara med din sjukdom. Ett fullständigt hänsynslöst sätt att behandla den som blivit sjuk. Och var är facken i detta läge fulständigt osynliga. De berör inte med ett ord hur deras medlemmar behandlas av den borgerliga allinsen. Inte en insändare inte en tidningsartikel inte ett inslag på TV. Fullständigt osynliga. Ut på gator och torg tala om hur alliansen hanterat Sveriges arbetande befolkning och glöm inte att tala om att de dessutom lånar för att finansiera skattesänkningar för de som har det allra bäst i Sverige.

Fackliga kamrater upp till kamp nu.

Av Steve Sjögren - 1 september 2009 13:41

Nu förs det stor information från regeringen och skolverket. Man satsar 87 miljoner på

mattematik i grundskolan.  Det är en fenomenal regering som lyckas få så stort media genomslag för en så futtig satsning. Skolan skulle behöva betydligt mer än så och inte bara när det gäller matte. Skolan behöver pengar för alla ämnen så att man kan ge bättre stöd till eleverna. Många har inte det stöd som behövs hemifrån och då måste skolan kunna ge mer. Att man stimulerar nya metoder för inlärning är ju bra. Men 87 miljoner för Sveriges över 290 kommunen är en droppe i havet. Men mer kan de väl inte bli eftersom regeringen måste låna till alt. Statens budget är ju sedan länge intecknad av skattesänkningar för några få. I skolan ska ju inte motivationen styra utan major Björklunds piska. Då går de ju bra att satsa några miljoner på de som redan är duktiga.

Den orättfärdiga politiken att slå mot de svaga och ge åt de som redan har gäller fortfarande.

Av Steve Sjögren - 27 augusti 2009 10:51

I går var det dags för den årliga debatten hos DHR. De hade som vanligt förberett en del frågor det som man började med ledde till en diskussion om jobbavdrag som de flesta handikappade inte får eftersom de är pensionärer eller sjukpensionärer. Det handlade om försämrade villkor i sjukförsäkringen om sänkta pensioner. Den borgerliga alliansen med Moderaten Malin Petersson i spetsen försökte förgäves förklara att när högkonjunkturen kommer blir det fler som arbetar och då blir det mer pengar till handikappade sjuka och pensionärer. Det lyckades inte, en av deltagarna hade et ganska lång och klokt inlägg där han beskrev på område efter område hur orättvis den borgerliga politiken är för den som är handikappad, sjuk eller pensionär. Rolf Wahlberg m tog då upp maten som han brinner så för och förklarade att nu måste det ske en förändring så att maten helst lagas hemma hos omsorgstagaren så att de får känna doften av nylagad mat. Han berättade att han rådfråga sin fru om hur långtid det tog att steka strömming och göra potatismos. Det går på några minuter deklarerade han. Det var uppenbart att han under sina mer än 70 levnadsår aldrig ”lagat tevatten” ens,hemma hos honom råder ingen jämställdhet i hushållsarbetet.  Av den diskussion som följde kan man klart konstatera att Alliansen inte klarar av att argumentera hem sin förda politik hos medlemmarna i DHR. För det är de alldeles för hårt drabbade av den.


Av Steve Sjögren - 18 augusti 2009 11:02

I december slog regeringen på stora trumman för ROT avdraget som skulle sätta fart på renoveringarna i Sverige. Hälften av arbetskostnaderna skulle man få dra av. Upp till 50 000: - per person så om man ägde ett hus kan man renovera för arbetskostnader upp till 100 000:- under förutsättning at man äger hälften var. Nu visar det sig att man måste ha en inkomst på över 24 000/ månad för att man ska få avdraget. Återigen har regeringen gynnat de som redan har det bra. Det är många familjer där ingen av parterna har en inkomst på över 24 000. För att inte tala om pensionärerna som sällan kommer upp i dessa inkomster. Borgerlighetens orättvisa förfelningspolitik lever vidare.-

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se